کتاب راهنمای فلوئور NMR در ایلام منتشر شد

ایسنا/ایلام کتاب راهنمای فلوئور NMR ترجمه «دکتر بهمن طهماسبی» استادیار دانشگاه ایلام، در 7 فصل و 431 صفحه منتشر شده است.

در این کتاب آمده است: خواص قطبی و فضایی منحصر به فرد فلوئور به عنوان یک استخلاف و تأثیری که استخلاف های فلوئور می توانند بر خواص فیزیکی و شیمیایی مولکول ها داشته باشند، تعداد زیادی از شیمیدان های آلی را وادار کرده است که فلوئور را در ترکیبات هدف مورد علاقه سنتزی ترکیب کنند در تهیه ترکیباتی که حاوی فلوئور هستند ابتدا با استرس یادگیری پیچیدگی های روش های سنتزی منحصر به فرد فلوئور مواجه می شوید. سپس هنگامی که ترکیبات حاوی فلوئور مورد نظر سنتز شدند با ورود به دنیای فلوئور NMR لذت واقعی آغاز می شود با این حال اولین برخورد فرد با فلوئور NMR نیز می تواند مشکلی ایجاد کند زیرا اگر چه اکثر شیمیدان های آلی به طور کامل با استفاده از پروتون و کربن NMR برای توصیف ترکیبات آشنا هستند، تعداد کمی از آنها تجربه زیادی در استفاده از فلوئور NMR برای این منظور دارند. بنابراین نیاز به مکانی وجود دارد که فرد بتواند برای به دست آوردن یک مقدمه مختصر اما کامل به فلوئور NMR مراجعه کند و به همان اندازه مهم است که یاد بگیرند چگونه حضور استخلاف های فلوئور می تواند کارایی پروتون و کربن NMR را به عنوان ابزاری برای توصیف ساختار افزایش دهد.

به زبان ساده هدف ادامه ویرایش دوم این کتاب است  ارائه تقریباً همه چیزهایی که باید در مورد فلوئور NMR بدانید از جمله درک تأثیر استخلاف های فلوئور بر پروتون و کربن به شما شیمیدان آلی ارائه دهد و در ویرایش دوم بر اساس جابه جایی شیمیایی فسفر و نیتروژن NMR و ثابت های کوپلاژ است تا حدی که چنین داده هایی در دسترس هستند.

این کتاب در درجه اول برای استفاده ی شیمیدانان آلی دانشگاهی و صنعتی در نظر گرفته شده است، که بیشتر آنها به ترکیبات فلوئوردار با زمینه ی دارویی و شیمیایی کشاورزی علاقه دارند. چنین ترکیباتی در اکثر موارد آن چیزی است که من آن را «خفیف» فلوورینه می نامیم که شامل یک یا حداکثر چند استخلاف حاوی فلوئور است، با تأکید بر استخلاف های جدا شده، فلوئور گروه های CF2 و استخلاف های تری فلوئورومتیل با این حال تقریباً تمام استخلاف های حاوی فلوئور که ممکن است مورد توجه باشند از جمله C2Fs و SFs مورد بحث قرار می گیرند. ترکیبات دارای فلوئور بیشتر به طور کامل نادیده گرفته نمی شوند اما تأکید بر گونه های دارای فلوئور کم است.

انتهای پیام

نظرات

captcha